Produkt lagt i kurv
- Home
- Blog & Nyheder
- Virksomheden
- Sådan omdanner vi overskydende PE-skum til fodboldbaner
Sådan omdanner vi overskydende PE-skum til fodboldbaner
PE-skum er et alsidigt materiale, der kan bruges til at beskytte værdifulde genstande. Det er dog også et materiale, der kan opstå spild af under produktionen af forskellige skumprodukter. Mange sender det overskydende PE-skum på lossepladsen - det gør vi ikke.
Hos Linde Larsen Flightcases International A/S arbejder vi konstant på at producere mere ansvarligt. Læs med her og find ud af, hvordan vores overskudsskum i stedet for at ende på lossepladsen bliver omdannet til grønne kunstgræsbaner!
Hvad er PE-skum?
PE-skum er et plastmateriale, der har støddæmpende egenskaber, hvilket gør det oplagt til at beskytte værdifulde og sensitive genstande. PE-skum er desuden et let materiale og det er derfor ideelt til transportkasser, hvor vægten gerne skal holdes så langt nede som muligt.
PE-skum anvendes til mange formål. I industrien bruges det til bl.a isolering og emballage, mens det i dagligdagsprodukter bruges til madrasser, skosåler og meget mere. Vi bruger det til at lave skræddersyede skumindretninger til kasser, der beskytter indholdet mod slag og stød.
Hvorfor skal PE-skum genbruges?
Polyethylen (PE) er den råvare, der bliver til PE-skum. PE bearbejdes til forskellige størrelser, former og typer skum til forskellige formål. Ligesom alle andre materialer kan PE-skum dog med tiden blive miste sine egenskaber ved:
- Kompression: Når skum trykkes sammen, udvider det sig. Når det er blevet trykt sammen mange gange, kan det dog blive dekomprimeret og miste sin evne til at udvide sig igen og dermed miste sine beskyttende, dæmpende egenskaber.
- Slitage: Skiftende temperaturer, UV-lys og almen brug kan med tiden forårsage revner og nedbrydning af skummet.
Når skum har mistet sine egenskaber, er det traditionelt blevet sendt på lossepladsen. Hos Linde Larsen Flightcases International A/S giver vi det nyt liv i stedet.
Sådan genbruger vi PE-skum
I stedet for at sende overskudsskum på lossepladsen, giver vi det nyt liv i samarbejde med den hollandske virksomhed Schmitz Foam. Det sker ved en process på fire trin:
1. Indsamling
Hver gang vi har overskudsskum fra produktionen, samler vi det i vores makulator.
2. Makulering
Skummet skæres i småstykker og opbevares i en container. En gang om ugen afhenter Schmitz Foam en container fuld af skumstykker fra vores fabrik i Rødovre.
3. Rensning
Skumstykkerne ankommer til Schmitz’ fabrik i Holland, hvor det renses for lim, labels, og snavs, så det rene PE-skum kan forarbejdes.
4. Foarbejdning
Skumstykkerne smeltes sammen og får nyt liv som stødabsorberende plader.
Hvad bruger vi det genbrugte PE-skum til?
Når Schmitz Foam har omdannet vores overskudsskum til stødabsorberende plader, kan pladerne, som Schmitz kalder ProPlay shock pads, bruges som underlag til kunstgræsbaner.
Når ProPlay-skumpladerne er lagt ud, er fundamentet skabt, og fodboldbanen færdiggøres med et lag af kunstgræs på toppen.
Hvorfor er overskydende PE-skum ideelt til en fodboldbane?
ProPlay-skumpladerne har alle de rette egenskaber, en fodboldbane har brug for:
- Vand kan løbe igennem
En fodboldbane opsamler meget vand, når det regner. ProPlay-skumpladerne, Schmitz Foam laver af vores brugte skum, tillader vand at løbe gennem banen, så den ikke bliver oversvømmet.
- Beskyttelse ved fald
Forestil dig, at du spiller fodbold på en naturlig fodboldbane i et koldt klima. Du bliver tacklet og falder ned på den kolde, hårde jord. Ikke særlig rart, vel? Med gebrugsskum under græslaget, blødgøres faldet og beskytter dig mod hårde slag.
- Flad, stabil overflade
På en fodboldbane kan der være huller i jorden og ujævne områder. Da skumpladerne til kunstbaner er lavet af skumstykker i samme størrelse, er fundamentet jævnt, så der ingen huller er i fodboldbanen.
Schmitz Foam har genbrugt skum på den her måde i årtier. Hvert år genbruger de mere end titusind containere fyldt med skum, som ellers ville være endt på lossepladsen. Skummet er gennem årene blevet genbrugt til at lave mere end 5000 boldbaner over hele verden.
Hvad sker der, når fodboldbanen er slidt ned?
Når ProPlay-skumpladerne er udtjente, sendes de tilbage til Schmitz Foam. Her starter processen om igen - skummet skæres i småstykker, renses, og forarbejdes - og skummet får nyt liv endnu en gang.
Det cirkulære kredsløb betyder, at intet skum ender på lossepladsen, og virksomheder som vores dermed kan sørge for, at vi drastisk mindsker spild i vores skumproduktion, samtidig med, at vi bidrager til en grønnere fremtid og færre skader på fodboldbanerne. Win-win.
Fra lokale mål til verdensmål
Hos Linde Larsen Flightcases International A/S arbejder vi målrettet mod at producere mere ansvarligt. Det står vi på mål for.
Når vi genbruger PE-skum til fodboldbaner, er det derfor ikke kun et bidrag til fodboldspillere, som gerne vil score mål, men også et led i at vi kan bidrage til FNs verdensmål 12 om ansvarlig forbrug og produktion.
Også i vores case-afdeling har vi fokus på bæredygtighed. Vores serie af vandtætte EKO-cases er lavet af 100% genbrugsplast. Dem kan du finde her. Du er også velkommen til at række ud til os, hvis du gerne vil have lavet en miljøvenlig, skræddersyet skumløsning.
Kategorier
Seneste indlæg
February 27, 2025
Bæredygtig beskyttelse: Vores nye genanvendte skumJanuary 16, 2025
Sådan hjælper vi med at integrere ukrainske flygtningeJanuary 09, 2025
Den spritnye Peli 1505 Air CaseDecember 19, 2024
Vores samarbejde med MoneyGram Haas F1 Team fortsætter i 2025October 17, 2024
Guide: Lav din egen skumindsats i 3 trin